Το "ΠΡΟΣΩΠΟ"

Τι υπήρξε το «ΠΡΟΣΩΠΟ» ; «Πρόγονος» του e-ΠΡΟΣΩΠΟ

Το «ΠΡΟΣΩΠΟ» είναι το περιοδικό που εξέδιδε η «Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ για έναν άλλο τρόπο ζωής» από το 1994 μέχρι το 2015 με 4 τεύχη το χρόνο κυκλοφορούσε σε 2000 αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και αποτελούσε το μοναδικό περιοδικό στο χώρο της πρόληψης, σε πανελλαδικό επίπεδο, που εξεδίδετο από εθελοντές. Συνολικά εκδόθηκαν 83 τεύχη.

Ποιος ήταν ο σκοπός της έκδοσής του;

Το ΠΡΟΣΩΠΟ όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά, το 1994, ήρθε να συμπληρώσει και να στηρίξει το έργο της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», η οποία τότε διένυε ήδη τον έκτο χρόνο από την ίδρυσή της, και να γεμίσει το κενό που υπήρχε στην ενημέρωση για θέματα που αφορούν την ΠΡΟΛΗΨΗ των εξαρτήσεων.

Στόχοι του περιοδικού ήταν:

  • να προωθήσει τη φιλοσοφία και τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την πρόληψη,
  • να παρουσιάσει τη φιλοσοφία της Κίνησης "ΠΡΟΤΑΣΗ" για έναν άλλο τρόπο ζωής
  • να δώσει τη δυνατότητα σε πρόσωπα και φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν τις δράσεις τους που προωθούν την πρόληψη και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σε μία εποχή όπου το αρνητικό παρουσιάζεται έντονα μέσα στην αντίληψη ότι «αυτό πουλάει», το «ΠΡΟΣΩΠΟ», φτιαγμένο από εθελοντές, και με τη στήριξη συμβατών προς τη φιλοσοφία του οικονομικών πόρων, προσπάθησε να θέσει νέα ερωτηματικά και να καλύψει τις ανάγκες αυτών που δεν βολεύονται μόνο με «ό, τι πουλάει».

Πώς προέκυψε το όνομα «ΠΡΟΣΩΠΟ» του περιοδικού;

Το όνομα του περιοδικού «ΠΡΟΣΩΠΟ» επελέγη με το σκεπτικό ότι η ανάδειξη της μοναδικότητας του ατόμου, του προσώπου σε αντίθεση με την ομοιόμορφη και μαζικοποιημένη έκφραση που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πρόληψης και κατ’ επέκταση του περιοδικού.

Εκτός αυτού, η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας και η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης του καθενός από εμάς αποτελεί σημαντική συνεισφορά  στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που δεν θα ενθαρρύνει τους νέους στην  χρήση και την εξάρτηση.

Την ιδέα για το όνομα «ΠΡΟΣΩΠΟ»  την εμπνευστήκαμε από  το βιβλίο «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ», του  αγαπημένου καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, αείμνηστου Αλέξανδρου Κοσμόπουλου, τον οποίο θεωρούμε και  ανάδοχο του περιοδικού. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί πολλές φορές στις σελίδες του «ΠΡΟΣΩΠΟΥ».

0
0
0
s2sdefault

join

newsletter

contact

calendar

 

15

© 2015 Protasi. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search