ΤΟ Ε- ΠΡΟΣΩΠΟ

Από το ΠΡΟΣΩΠΟ στο e – ΠΡΟΣΩΠΟ

Πιστοί στην υπόσχεση που είχε δώσει η Συντακτική Επιτροπή στο τελευταίο τεύχος του ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ξεκινάει μία νέα προσπάθεια στον χώρο  της πρόληψης αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το περιοδικό  αρχίζει και πάλι να κυκλοφορεί σε  ηλεκτρονική μορφή.

Είναι γνωστό ότι κάθε καινούργια εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει στο καλό αλλά μπορεί να καταλήξει προβληματική έως καταστρεπτική. Η άποψή του e - ΠΡΟΣΩΠΟΥ είναι ότι είμαστε ανοιχτοί σε ότι καλό φέρνει το καινούργιο. Στεκόμαστε όμως κριτικά και αντιστεκόμαστε σε ότι δυσκολεύει την ζωή μας, προκαλώντας προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα όπως αυτά της εξάρτησης από κινητά, διαδίκτυα κ.λ.π. Σύνθημά μας λοιπόν είναι να εκπαιδευόμαστε και να αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, χωρίς να χάνουμε όμως το ουσιαστικό νόημα της ζωής, δηλαδή μιας ζωής με νόημα.

Το νόημα αυτό δεν θα το δώσει η νέα τεχνολογία ως επιστημονική ανακάλυψη.  Αν  όμως  αξιοποιηθεί ως  εργαλείο μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη του προσωπικού και κοινωνικού νοήματος. Το σύγχρονο υπερκαταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης, εκμεταλλεύεται  την επιρροή του καινούργιου, ιδιαίτερα στην νέα γενιά, προς όφελος της υπερκατανάλωσης και του κέρδους. Επενδύστε υλικά και ψυχικά στην τεχνολογία προστάζει, γιατί μόνο τότε θα ευτυχήσετε. Χρέος προς τον εαυτό μας και την κοινωνία είναι να αναδείξουμε και να προάγουμε έναν  άλλο τρόπο αξιοποίησης της  τεχνολογίας. Η τεχνολογία να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου και όχι να γίνεται αυτοσκοπός προσδοκώντας την ευτυχία μέσα από μία παθητική εξάρτηση από αυτήν. Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει πολύ και στο μέλλον. Έχει πολύ δρόμο η σχέση ανθρώπου και εξέλιξης της τεχνολογίας.

Να πούμε και λίγα λόγια για το νέο αυτό εγχείρημα που έχει τον τίτλο

e-ΠΡΟΣΩΠΟ.

Το πρώτο τεύχος ξεκίνησε  στο τέλος Ιούλη και θα κυκλοφορεί περίπου κάθε τρίμηνο.

Η ομάδα στελεχών της ΠΡΟΤΑΣΗΣ θα αποτελεί και την ομάδα Σύνταξης με υπεύθυνο τον Βασίλη Πασσά.

Το καινούργιο περιοδικό θα επικεντρωθεί περισσότερο στην πράξη, στην εφαρμογή της πρόληψης, χωρίς να σταματήσει να επεξεργάζεται σημαντικά θεωρητικά  θέματα της πρόληψης και του άλλου τρόπου ζωής.

Επειδή οι άνθρωποι της παράλληλης Ελλάδας, είναι κυρίως άνθρωποι των έργων μέσα από τα οποία προάγεται ο άλλος τρόπος ζωής, θα φροντίζουμε να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ή απόπειρα εφαρμογής προγράμματος ή δράσης που προάγει τον άλλος τρόπο ζωής στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του;

Το e-ΠΡΟΣΩΠΟ στοχεύει:

 • να προσφέρει επιστημονική και αντικειμενική ενημέρωση στο αναγνωστικό κοινό σε θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μία άλλη άποψη για τον σύγχρονο τρόπο ζωής από μία οπτική γωνία διαφορετική από αυτήν του σύγχρονου κοινωνικού μοντέλου.
 • να αποτελέσει ένα βήμα έκφρασης για τις ομάδες εθελοντών της ΠΡΟΤΑΣΗΣ προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο τους και να επικοινωνήσουν με γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς κ.λπ. σε όλη την Ελλάδα,
 • να συμβάλει στην ανάπτυξη ανοιχτού διαλόγου με τους αναγνώστες, για την ανάδειξη προβληματισμών και την επεξεργασία σχετικών θεμάτων που τους απασχολούν.
 • να διευκολύνει όσους ενδιαφέρονται να δουν πρακτικές εφαρμογές των προγραμμάτων πρόληψης μέσα από την παρουσίαση του έργου των ομάδων της ΠΡΟΤΑΣΗΣ
 • να συμβάλει στην επικοινωνία και στην ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς, στις υπηρεσίες και στις εθελοντικές οργανώσεις που υπηρετούν τους σκοπούς της πρόληψης σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και

Το e-ΠΡΟΣΩΠΟ απευθύνεται σε:

 • γονείς,
 • εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης,
 • στελέχη κέντρων πρόληψης,
 • στελέχη φορέων, υπηρεσιών και οργανισμών που ασχολούνται με την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών,
 • εθελοντές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης,
 • επαγγελματίες και επιστήμονες της ψυχικής υγείας,
 • όλους τους ενεργούς πολίτες,
 • σε εσένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Τι ζητάμε από σας ;

Ανατροφοδότηση. Θα θέλαμε να μας ενημερώνετε αν το περιοδικό καλύπτει τις

ανάγκες σας η αν θα θέλατε κάτι διαφορετικό.

Αλληλεπίδραση. Να μας λέτε την γνώμη σας για αυτά που διαβάζετε και να μας

στέλνετε και τις δικές σας προτάσεις.

Υποστήριξη. Να μας στέλνετε ηλεκτρονικές διευθύνσεις φίλων σας που εκτιμάτε ότι

ενδιαφέρονται για το περιοδικό η να τους ενθαρρύνετε να επικοινωνούν μαζί μας.

Η διεύθυνση επικοινωνίας θα είναι αυτή της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ». Παράκληση να διευκρινίζετε ότι το μήνυμα αφορά το περιοδικό.

Βασίλης Πασσάς - Υπεύθυνος Συντακτικής ομάδας.

0
0
0
s2sdefault

join

newsletter

contact

calendar

 

15

© 2015 Protasi. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search